A

Aπό καιρό είχα κάποιους φίλους οι οποίοι ήταν πολύ προσεκτικοί όσο αφορά την προβολή των παιδιών τους μέσα από το ίντερνετ. Έχω ακούσει φράσεις του τύπου “αποφασίσαμε πολιτική μηδενικής προβολής για το παιδί, οπότε παρακαλώ να μην δημοσιεύσετε καμία φωτογραφία του” κλπ.
Έχω δει κατά καιρούς διάφορα τεχνάσματα για την αποφυγή της εμφάνισης των παιδιών σε φωτογραφίες. Από τα πιο απλά μέχρι επαγγελματικά φωτομοντάζ (βλέπε φωτογραφία άρθρου).

Το αστείο είναι ότι οι γονείς όπως και πολλοί που δεν είναι ακόμα γονείς, μοιράζονται άπειρες πληροφορίες online χωρίς να τους περνάνε καν από το μυαλό οι πραγματικοί κίνδυνοι στους οποίους εκθέτουν την οικογένεια τους και το σπίτι τους…αλλά αφού δεν αφήνουμε να δουν το προσωπάκι του παιδιού, όλα πάνε καλά.

Ρωτάω πολλές φορές -δεν με αφήνει και ο σατανάς που έχω μέσα μου- για ποιο λόγο το κάνουν αυτό. Παίρνω κάτι απαντήσεις αστείες. Θα πάρουν τη φωτογραφία παιδεραστές, θα δουν το παιδί μου και θα το γνωρίζουν κλπ.

Έψαξα λοιπόν στο ίντερνετ να δω τις οδηγίες που δίνουν όλοι αυτοί οι οποίοι προτρέπουν τους γονείς προς την πολιτική “μηδενικής δημοσιότητας”.
Μιλάμε για την επιτομή της βλακείας.
Τα στοιχεία είναι από την ιστοσελίδα http://www.safer-internet.gr/
Έχουμε και λέμε:

Αρχίζει με στατιστικές, που ανάθεμα και αν καταλαβαίνει ο μέσος Έλληνας τι σημαίνουν. Αλλά ακόμα και αν καταλαβαίνει κλάφτα Χαράλαμπε.
“Ο κίνδυνος παραµονεύει στο Ιντερνετ. Πάνω απο 110% αυξήθηκαν οι καταγγελίες στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς”
Μάλιστα…αύξηση καταγγελιών, αλλά χωρίς να λέει τι καταγγελίες ήταν αυτές, ποιος ο κίνδυνος και ποια η παράβαση του νόμου ή της ηθικής…καμία αναφορά.

Ακολουθεί σοβαρή μαρτυρία…
«µου έκανε εντύπωση που πάρα πολλοί φίλοι οι οποίοι είδαν φωτογραφίες που ανέβασα στο facebook από τη βάφτιση του παιδιού µου είπαν ότι µπορεί να αποτελέσουν υλικό για παιδόφιλους. Ισως δικαιολογηµένα, αφού οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης µπορεί να γίνουν “δεξαµενή” άντλησης δεδοµένων για όσους έχουν πρόθεση να διαπράξουν κάτι κακό».
Ε αφού της το είπαν οι φίλοι της κάτι παραπάνω θα ξέρουν…

Εδώ όμως είναι ο πραγματικός κίνδυνος…οι groomers!!!
«Οι παιδεραστές, οι παιδόφιλοι και οι groοmers–αυτοί που αποπλανούν ανήλικους µε σκοπό τη σεξουαλική κακοποίηση – έχουν βρει µέσα από το ∆ιαδίκτυο απεριόριστες δυνατότητες εξεύρεσης θυµάτων, και φυσικά το πρώτο που θα ψάξουν είναι πληροφορίες που θα στοχοποιήσουν το δυνάµενο θύµα στον φυσικό κόσµο: φωτογραφίες, ονόµατα, διευθύνσεις, σχολείο».

pic1Τώρα θέλω να πάρετε 5 λεπτάκια και να σκεφτείτε πολύ σοβαρά όσα έχετε ακούσει όλα αυτά τα χρόνια για τους παιδεραστές…ακούσατε ποτέ ότι τα θύματα τα έβρισκαν μέσω διαδικτύου και τα παρακολουθούσαν ή ότι δούλευαν σε κυλικεία σχολείων, ότι ήταν πολλές φορές συγγενείς των θυμάτων, ότι την έστηναν έξω από παιδικές χαρές κλπ;;; Αλλά για αυτούς τους κινδύνους τίποτα…βλέπετε δεν έχει ΕΣΠΑ εκεί…

Κάπου δε, διάβασα ότι μπορεί να πάρουν την φωτογραφία του παιδιού και να την βάλουν σε διαφήμιση…χαράς ευαγγέλια, μακάρι να σας το κάνουν, με μια μήνυση θα γίνετε πλούσιοι και ίσως έτσι σπουδάσετε και το καμάρι σας…

Άλλος κίνδυνος είναι ότι με φωτομοντάζ θα βάλουν το κεφάλι του παιδιού στο σώμα μιας πορνοστάρ και θα την κυκλοφορήσουν…ελάτε ρε παιδιά έλεος…δεν γίνετε να πιστεύετε τέτοιες παπάρες. Ακόμα και αν κάποιος ηλίθιος κάτσει και το κάνει, τί ακριβώς θα πάθει το παιδί σας, θα του κάνουν μπουλινκγ στο σχολείο; γιατί έχει ο Γιωργάκης το σώμα της Μαρία Ντολόρες Ελαπιαστονκαικουνατονωρες; Σοβαρά τώρα;;;

Για να μην σας κουράσω άλλο Κυριακάτικα πάρτε χαμπάρι ότι όλες αυτές οι αγαθοεργίες που κόπτονται για την ασφάλεια τη δική σας και των παιδιών σας παίρνουν λεφτουδάκια από τα ΕΣΠΑ και χωρίς “κίνδυνο” δεν θα πάρουν τίποτα. Μοστράρουν λοιπόν ασαφή κινδύνους με τρομακτικά στατιστικά για να φοβίσουν εσάς και να φανούν απαραίτητες στην κοινωνία. Αλλιώς…τέρμα τα τάλαρα…
Οι σελίδες που δίνουν αυτές τις συμβουλές θα μπορούσαν να κάνουν σοβαρή δουλειά, ως προς την ασφάλεια μας αλλά είναι τόσο τσαπατσούληδες που απλά κάναν copy, paste διάφορα χαζοκείμενα που δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης.

Σαφώς και υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι online. Σαφώς και θα πρέπει όλοι να προσέχουμε τι βάζουμε και ποιες πληροφορίες δημοσιεύουμε, γιατί μπορεί όντως να γίνουμε στόχος αετονύχηδων…αλλά με σύνεση και πάνω από όλα με κριτική σκέψη.

Πάρτε το χαμπάρι, τα παιδιά μας κινδυνεύουν πρώτα από όλα από τις παρωπίδες μας και την επιπολαιότητα με την οποία μασάμε όσα μας σερβίρουν, παρά από το να παίξουν σε διαφήμιση εν αγνοία τους ή να “πάρουν” το σώμα γνωστών ή άγνωστων πορνοστάρ…

No related articles yet.