Η βραδιά του Ερευνητή 2017


Η βραδιά του Ερευνητή 2017

 

Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας.
1.500.000 επισκέπτες σε 300 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη στη Βραδιά Ερευνητή, σε ένα θεσμό που κρατά 12 χρόνια.

Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη διοργανώνονται οι εκδηλώσεις «Βραδιά του Ερευνητή» σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι συνεπής στο ραντεβού της αναλαμβάνοντας ανελλιπώς τη διοργάνωση εκδηλώσεων από την έναρξη του θεσμού το 2005.
Η Βραδιά του Ερευνητή συμπληρώνει φέτος 12 χρόνια ζωής! Mε σύνθημα «Γνώρισε τη μαγεία της Έρευνας» ερευνητές των μεγαλύτερων ερευνητικών κέντρων της χώρας μας υπόσχονται μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη επιστημονικές «εκπλήξεις». Ελάτε να τους γνωρίσετε και να μιλήσετε μαζί τους.

 

Κεντρική Εκδήλωση: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, 17.00 – 24.00 – Είσοδος ελεύθερη

Στον φιλόξενο χώρο του «Ελληνικού Κόσμου» μέσα από ποικίλες πειραματικές επιδείξεις, πρωτότυπα διαδραστικά εργαστήρια και παιχνίδια, ενδιαφέροντα εκθέματα, προβολές και
επιστημονικές παρουσιάσεις η γνώση ανοίγει και προσφέρεται «απλόχερα» σε μικρούς και μεγάλους.

Πρόγραμμα και χωροταξία

 

Παράλληλη Εκδήλωση: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Κτήριο Αβέρωφ, Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων
Ώρα έναρξης 17:00
Είσοδος ελεύθερη

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει για τέταρτη συνεχή χρονιά μικρούς και μεγάλους στο Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων για την καθιερωμένη πλέον Βραδιά του Ερευνητή.   
Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά την έρευνα και τη σημασία της, να συνομιλήσετε με τους ερευνητές του Πολυτεχνείου και των Πανεπιστημίων της Αθήνας, να παρακολουθήσετε τα πειράματά τους, να αγγίξετε τον επιστημονικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν και να κατανοήσετε τη λειτουργία και της χρησιμότητά του, να πειραματιστείτε οι ίδιοι.
Η Βραδιά περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις σχεδιασμένες για τους μαθητές όλων των ηλικιών, κυνήγι θησαυρού που εξελίσσεται σε συναρπαστικό παιχνίδι για τους επισκέπτες, ζωντανή μουσική, αλλά και ζωντανή σύνδεση με το μουσικό – επιστημονικό δρώμενο της Θεσσαλονίκης.
Αφού ακόμα και ο Καραγκιόζης γίνεται φέτος Ερευνητής, όλα μπορούν να συμβούν …
Σας περιμένουμε στη μεγάλη πανευρωπαϊκή γιορτή της έρευνας και της επιστήμης την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, από τις 5 το απόγευμα, στην καρδιά της Αθήνας, στο πανέμορφο Κτήριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων του ΕΜΠ.

Πρόγραμμα – Χωροταξία